Priporočamo:

Poročanje o kupoprodajnih in najemnih poslih v Evidenco trga nepremičnin

V uradnem listu RS, št. 51/2013 z dne 14.06.2013 je bil objavljen pravilnik o vodenju podatkov evidence trga nepremičnin, (v nadaljevanju ETN) ter načinu pošiljanja podatkov.

Nova ureditev zajema, da se mora poročati o vseh kupoprodajnih poslih, kjer je obračunan DDV, o sklenjenih najemnih poslih, ter posredovanje pogodb o finančnem lizingu.

Roki za pošiljanje podatkov so:

 • 15. v mesecu za posle sklenjene v preteklem mesecu,
 • do 15. decembra 2013 sporočiti vse aktivne najemne pogodbe, ki so 01.07.2013 še trajale.

Zavezanci za poročanje so pravne in fizične osebe, lahko pa le te pooblastijo drugo pravno osebo da namesto nje poroča o zgoraj našteti poslih.

Če želite, da mi poročamo o aktivnostih, ki so naveden v pravilniku o vodenju podatkov ETN, bi vas prosili, da podpišete priloženo pooblastilo ter nam ga čim prej vrnete.

Za potrebe poročanja pa potrebujemo tudi:

 • pogodbe o kupoprodajnem poslu ali najemnem poslu,
 • podatke o katasterski občini,
 • številko stavbe,
 • številko dela stavbe.

Ne spreglejte

Kontakt

e-Mail novice

Naročam e-mail sporočila s koristnimi vsebinami podjetja Saldo plus d.o.o.

Vprašaj strokovnjaka

 • Kaj je namen skeniranja dokumentov? Sam namen skeniranja je arhiviranje prejetih dokumentov v računalniški spomin, kar strankam in nam omogoča

  - hiter dostop do arhivskih dokumentov, iz katerih je takoj razviden namen
  - stranke lahko dokumente hranijo pri sebi
  - odpade nepotrebno kopiranje
  - zanesljiv arhiv in bazo dokumentov na enem mestu.
Arhiv >

Postavi vprašanje

Izjava stranke

 • S Saldo Plus sodelujemo že vrsto let. Naše mnenje je, da je cilj dosežen, ko se podjetje in njegovo računovodstvo zlijeta v eno, ko zadihata skupaj.Veseli smo, ker naše sodelovanje tako je. Zaradi tega se lahko popolnoma posvetimo doseganju svoje vizije, »papirnato delo« pa prepustimo našemu računovodstvu, ker vemo, da bo delo opravljeno strokovno in v roku. Bistvenega pomena je zaupanje, ki je tudi ključ, ki vodi do obojestranskega zadovoljstva. Če za oba velja rek Georgesa Bernanosa: »Skrivnost sreče je v tem, da zmoreš najti radost v veselju drugega« je krog zadovoljstva sklenjen. Pinkerton international d.o.o. Arhiv >