Priporočamo:

Se nam obetajo davčne blagajne?

Vlada je z namenom obvladovanja sive ekonomije razpravljala o omejitvah gotovinskega poslovanja ter sprejela sklep, da bo omejitev šla v dve smeri:

  • za tiste zavezance, ki prejemajo plačilo v gotovini, bi se naj uvedla obvezna raba registrskih blagajn (z le redkimi izjemami, kot npr. za prodajo iz avtomatov, vozovnic) ter
  • z omejitvijo zneska dovoljenega plačila v gotovini, ki bi se uvedla dvostopenjsko: najprej do višine 5.000 € za prodajo blaga in storitev (ta omejitev je že predlagana v spremembi zakona o preprečevanju pranja denarja), kasneje pa na 1.000 €.

Davčne blagajne se nam torej ne obetajo, pričakujejo pa se strožje omejitve glede izdajanja računov. Po predlogu vlade bi se naj obvezno uporabljale registrske blagajne ali druga elektronska oprema za izdajanje računov, ki bi onemogočala naknadno brisanje ali spreminjanje podatkov brez revizijske sledi, zelo pa se omejuje ročno izdajanje računov.

Spremembe predpisov s področja davka na dodano vrednost in davčnega postopka je vlada napovedala do konca marca.

Ne spreglejte

Kontakt

e-Mail novice

Naročam e-mail sporočila s koristnimi vsebinami podjetja Saldo plus d.o.o.

Vprašaj strokovnjaka

Arhiv >

Postavi vprašanje

Izjava stranke

  • S podjetjem Saldo plus sodelujemo praktično od nastanka našega podjetja, torej že več kot petnajst let! V tem obdobju je Saldoplus vedno uspešno sledil naši intenzivni rasti in se prilagajal našim vedno večjim zahtevam.Kot laikom s področja računovodstva je za nas zelo pomembno da se Saldo plus vedno dosledno zavzema za poslovanje znotraj zakonskih okvirov in dobrih praks. V vsakem poslovanju seveda prihaja tudi do težav in cenimo da je Saldoplus v takih situacijah vedno odziven in aktivno pomaga pri reševanju problemov, ne glede na to kdo jih je dejansko povzročil. Naj še dodam da Saldoplus za nas velikokrat ni samo računovodski servis, ampak nastopa tudi v vlogi finančnega in včasih celo pravnega svetovalca. Zvone Duplančič, Euro plus d.o.o. Arhiv >